„Lietuvos metų gaminys 2021“ aukso medalio laimėtojas – jaukas JAZU PREMIUM LYNAS – KAROSAS

Gruodžio 16 d. 25-ą kartą paskelbti Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) rengiamo kasmetinio konkurso „Lietuvos metų gaminys” nugalėtojai.

Įvairioms pramonės ir verslo šakoms atstovaujanti ekspertų komisija, apibendrinusi ekspertų išvadas, skyrė 61 aukso ir 10 sidabro medalių. Pasak LPK prezidento Vidmanto Janulevičiaus, įmonių pasiekimai Lietuvoje ir pasaulyje net ir tokiu sudėtingu laikotarpiu rodo, kad iššūkius galėsime įveikti naudodamiesi savo inovatyvumu.

Džiaugiamės, jog „Lietuvos metų gaminys 2021“ aukso medaliu buvo apdovanotas mūsų gaminamas jaukas JAZU Premium lynas – karosas!

Mūsų produktas buvo įvertintas už išskirtinę produkto sudėtį, inovacijų panaudojimą gamyboje, klientų poreikių atitikimą ir kitus privalumus.

 

Apdovanojimą atsiėmusi generalinė direktorė Reda Siaurusaitienė negailėjo gerų žodžių savo komandai: „džiaugiuosi savo profesionaliu kolektyvu, kuris nuolatos kuria naujoves, tobulina produktus, stengiasi, kad produktai kuo labiau atitiktų klientų poreikius. Jaukų produktų linija nuolatos tobulinama konsultuojantis su žvejais profesionalais, bendradarbiaujant su VDU Akvakultūros centru bei Lietuvos plūdinės žūklės asociacija. Linkiu savo komandai ir toliau būti išradingiems ir kūrybingiems.“

Na o dabar šiek tiek informacijos apie lynų žūklės subtilybes ir apie patį produktą.

Lynas – tai įnoringa žuvis, 2015 m. išrinkta nacionaline Lietuvos žuvimi. Lynų žūklė reikalauja specifinių įgūdžių ir žinių, pasiryžimo ir, žinoma, daug kantrybės. Lynai būna aktyvūs tik šiltuoju metų laiku ir yra gana įnoringi. Tikintis jų laimikio, reikia reguliariai jaukinti. Lynai beveik visą laiką praleidžia vandens augalijos sąžalynuose, sekliose ir dumblėtose ežerų vietose, kur maitinasi įvairiais žolėse ar dumble randamais dugno organizmais. Jauką reikia nuleisti netoli vandens augmenijos, nes atvirų plotų šios žuvys, ypač dieną, dažniausiai vengia.
Kita vertus, lynas nors ir išranki, tačiau gana ėdri žuvis, ir jeigu netoli bus pripilta gardaus jauko, tikrai čia atplauks ir iš didesnio atstumo. Tuo galima nesunkiai įsitikinti žvejojant nuo lieptų, nuo kurių dažnai žvejojama ir jaukinama. Nuolat byrantys nuo liepto jauko likučiai pripratina lynus čia dažnai lankytis.

Žuvų jaukas JAZU Premium lynas – karosas gaminamas su marcipano aromatu, nes būtent šis aromatas lynams ir karosams yra patraukliausias. Jis yra žalios spalvos, kuri taip pat masina lynus.

Jaukas pagamintas iš aukščiausios kokybės baltyminių augalinių žaliavų, pridedant įvairių natūralių priedų: kepinių, migdolų riešutų, kanapių sėklų, saulėgrąžų ir kt. Subtiliomis porcijomis įvesti kvapai efektyviai ir greitai privilioja žuvis įvairiuose vandens telkiniuose. Formuojama masė lengvai sulimpa. Jauko sudėtyje nėra balastinių medžiagų. Mūsų technologai sukūrė unikalų produkto receptą, tinkamai parinkdami žaliavų proporcijas ir taip užtikrindami jauko veiksmingumą. Liucerna jaukui suteikia žalsvą spalvą, kuri ypač tinkama lynams ir karosams gaudyti. Gamybos procese žaliavos yra ekstruduojamos, taip dar išryškinamas jų aromatas ir sustiprinamas veiksmingumas.

Sudėtis: kukurūzai, kviečiai, saulėgrąžų sėklų miltai, liucerna, sausainiai, žirniai, džiovinti cukrinių runkelių griežiniai, kanapių sėklos, migdolų riešutai, kokoso drožlės.

Naudojimo būdas: jauką supilti į švarų indą. Lėtai maišant, nedidelėmis porcijomis įpilti vandens iš telkinio, kuriame bus žvejojama. Tinkamai sudrėkintą jauką patartina palikti pusei valandos, kad visi komponentai pakankamai išbrinktų. Gaminant jauką svarbu jo neperdrėkinti, pati masė turi būti minkšta, lipni, kad vandenyje lėtai vienoje vietoje pasiskirstytų ir taip priviliotų žuvį. Jauko efektyvumas gali padidėti, įmaišius gyvūninės kilmės priedų, tokių kaip kapoti sliekai, musės ir uodo trūklio lervos bei jų kokonai. Reikia suformuoti apelsino dydžio jauko rutulius prieš pat juos metant į žūklės vietą.

 

Nuotraukų galerija

Reda Siaurusaitienė

Reda SiaurusaitienėMetų gaminys 2021